Vägarbete, Sri Lanta o julshopping. 23/12

Äntligen är Theo feberfri igen och Zack pigg, dock käkar han fortfarande penicillin. Vi käkade frukost, kollade avsnitt 23 på julkalendern och njöt av morgonen. Idag ska vi iväg med Lina, Thomas, Hugo o Hannes till Sri Lanta på Klong Nin. Det är ett av våra favoritställen på ön, ligger precis vid havet samt att de har 3 pooler. Det är ca 30 min moppefärd dit och som alltid hittar man lite intressant saker att kolla på längs vägen. På ön pågår ett stort vägarbete som lär pågå de närmaste 5 åren känns det som med tanke på arbetstakten och arbetssättet. Vägen ska breddas vilket kräver att elledningsstolparna flyttas och med deras ihoptrasslade ledningar tar det ett tag. Det läggs ingen asfalt utan det är betong som de lägger ut, det ser fantastiskt trögt ut när de jobbar men de är många iaf.

Efter en tur i solen så kom vi fram till Sri Lanta och nu var det mycket folk här. Det är en resort så nu har turisterna hittat hit för säsongen, vi hittade dock några solsängar. Dock upptäckte vi att vid den poolen fick det numera bara vara vuxna som badade, så var det inte för nån vecka sedan. Vi hittade dock plats till barnen vid en annan pool 50m bort, det verkade dock som att alla var nöjda med den fördelningen😂

Efter en stund smög hungern sig på så vi tog oss till hotellets restaurant. Barnen ville dela på en pizza, Linda körde Caesar Sallad och jag Nam Tok Moo, men i Thailand kan ju det mesta hända så Theos beställning av en pizza slutade med att det kom in två pizzor.😂💯

Efter maten blev det havsbad en lång stund, det blir djupt ganska fort vilket också medför att det blir lite undervattensströmmar och vågor så lite svårt för Zack att bara stå still i vattnet.

Klockan närmade sig 15 och vi kände att det var dags att vända hemåt, vi var dock väldigt törstiga så ett stop på Tesco för inköp av Cola, Fanta och framförallt vatten blev det, Zack köpte en glass.

Efter att vi duschat och slöat en liten stund så bestämde vi oss för att åka till Relax Bay för att se solnedgången och käka på Lazy Days. Vi hade det härligt med lite dryck, snacks o kortspel på stranden i solnedgången.

Wraps, hamburgare o halloumiburgare blev familjens val för kvällen. Vi hann med lite kortspel innan maten kom in. Oerhört mätta och nöjda styrde vi mopparna mot Saladan för den sista julshoppingen.

I Saladan var det fullkomligt kaos med bilar, moppar och tul-tuks samt att de delvis stängt av huvudgatan för fordon men det var få som följde det. Vi skulle till Mr Poi för att köpa nya pojor till Zack. När vi kom till Mr Poi så såg han Zacks gamla pojor, han tog dem och satte dit nya handtag samt smorde upp dem.

Han gav även Zack nya ”överdrag” då de gamla var slitna, det blir till att sy när vi kommer hem.Zack valde de här pojorna.

Theo ville köpa eldpojor och varför inte tänkte vi😜

Mr Poi skickade även med vantar som man ska ha när man pojar med eld.

Det var två nöjda killar som lämnade Pois butik

Zack o Theo fick i uppgift att köpa var sin julklapp till varandra för max 200 baht. Zack ville köpa badbyxor eller en keps till Theo och efter lite letande och prutande så hittade han den och Theo hittade en legosats till Zack.

Väl hemma så testades de nya handskarna och pojorna.

Vi tände även det 4:e ljuset på balkongen innan dan före dan var slut. När barnen somnat la vi paketen på golvet vid balkongdörren för hos oss kommer tomten alltid på natten och lämnar paketen.

God Jul alla!!

Robert

3 reaktioner på ”Vägarbete, Sri Lanta o julshopping. 23/12

  1. Jennifer

    Hej hej! Så roligt att läsa om ett tid på koh lanta. Vi åker ner en månad i mars så har googlat runt på lite inspo. Kommer hyra ett hus i närheten av relax Beach. Ser att ni ibland är där samt ibland åker till olika hotell. Hur går de till? Betalar man i receptionen för att få utnyttja poolen o domstolarna? Fortsätt trevlig resa. Mvh Jennifer

    Gilla

  2. Catharina

    Hej! Ramlade in på er blogg =) Kul att se så mkt bilder. Vi återkommer till Lanta i feb för 4:e gången. Älskar ön! Har en kollega som nämnde nåt om att man nu behöver ett Internationellt körkort för att hyra moppe. Vet ni något om det? Har det varit rekommendationen länge eller är det nytt? Vi har alltid hyrt moppar när vi varit i Thailand, både på Lanta, Phuket och Koh Chang.
    Tacksam för svar!

    Gilla

Lämna en kommentar